1 septembrie 2013

duminică, septembrie 01, 2013
LG G Pad 8.3
Din 2011, de la lansarea lui Optimus Pad, LG nu a mai încercat să atace piața tabletelor. Astăzi, printr-un comunicat oficial, producătorul sud-coreean își anunță revenirea pe segmentul menționat cu un nou produs din seria G - Pad 8.3. Mișcarea a fost anticipată de apariția, cu numai câteva zile în urmă, a unui teaser video cu titlu suficient de grăitor. Așa că, dacă v-ați plictisit să tot așteptați mult-zvonita lansare a unui iPad mini cu display Retina, ar fi bine să aruncați o privire și către inovația LG. Habar n-avem dacă G Pad 8.3 se va descurca mai bine decât Optimus Pad, însă dacă ținem seama de cea mai clamată caracteristică a sa, ecran full HD de 8 inch, atunci ar trebui să-i acordăm destule șanse. Dar haideți să trecem în revistă mai multe dintre caracteristicile anunțate ale noii tablete LG.

La prima vedere, G Pad 8.3 afișează o construcție elegantă, cu colțurile frumos rotunjite, subțire și aparent ergonomică. Dacă ținem seama de grosimea de numai 8,3 mm și de greutatea de 338 grame, tableta pare suficient de confortabilă pentru a fi operată cu o singură mână. Dimensiunile totale sunt 216.8 x 126.5 x 8.3 mm, iar variantele coloristice între care se va putea alege vor fi pe alb și pe negru.

Așa cum ați dedus și din denumirea produsului, tableta are un display de 8.3 inch WUXGA (Widescreen Ultra Extended Graphics Array), însă caracteristica sa cea mai importantă este rezoluția: 1920 x 1200 pixeli. Dacă este să ținem scorul, ecranul reușit de compania asiatică are o densitate de peste 270 ppi, un număr fără precedent pentru o tabletă cu un display de asemenea dimensiuni. Este adevărat că Nexus 7 2013 afișează impresionantul număr de 323 ppi, dar să nu uităm că este vorba despre o tabletă al cărei display are o diagonală de doar 7 inch. 

Cum era de așteptat de la un produs de anul acesta, LG a introdus sub capota tabletei sale suficienți cai-putere. Astfel, vom avea un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon cu frecvența de 1.7 Ghz, 2 GB de memorie RAM (LPDDR2), spațiu de stocare intern de 16 GB eMMC (din fericire, tableta acceptă carduri micro SD cu capacitate maximă de 64 GB), cameră foto/video de 5MP și cameră secundară frontală de 1.3MP, precum și o baterie sănătoasă de 4600 mAh.

Pe partea de software, G Pad 8.3 va fi animată de sistemul de operare Android Jelly Bean 4.2.2 (și nu de ultima versiune), peste care LG va aplica o interfață personalizată. Și aici, la fel ca și în cazul viitorului smartphone G2, vom regăsi o serie de aplicații marca LG: SlideAside - funcție de multitasking care la glisarea cu trei degete pe ecran permite readucerea în prim-plan a unor aplicații care rulează în background, QSlide - permite controlul într-o singură fereastră și fără întrerupere a cel mult trei aplicații diferite (o funcție utilă în cazul unor ecrane de dimensiuni mai mari), KnockON - o funcție cu adevărat excepțională, prin intermediul căreia LG G Pad 8.3 poate fi pornit/oprit prin simpla atingere de două ori (dublu tap) a ecranului sau QPair și QMemo - prima funcție îngăduie conectarea unui smartphone (LG sau alt brand care ruleaza Android Jelly Bean) la tabletă, pentru a administra mesajele (în special) și apelurile, în vreme ce a doua funcție permite partajarea instantanee a adnotărilor făcute pe tabletă cu un smartphone sau alt device compatibil.

În fine, LG G Pad 8.3 va fi prezentată la IFA Berlin, în primele zile ale lunii curente (6 septembrie, cel mai probabil), și va intra în magazine din trimestrul patru al acestui an. Prețul nu a fost comunicat.

Sursa: LG Newsroom
prin care îţi poţi conecta telefonul la tabletă, astfel încât să-ţi administrezi pe ea mesajele şi apelurile.

Citeste mai mult: adev.ro/msfpkz
   
va avea o aplicaţie QPair prin care îţi poţi conecta telefonul la tabletă, astfel încât să-ţi administrezi pe ea mesajele şi apelurile. Cam greu să preiei şi să susţii un apel telefonic pe tabletă, dar în cazul mesajelor e o aplicaţie utilă.

Citeste mai mult: adev.ro/msfpkz



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu