6 octombrie 2013

duminică, octombrie 06, 2013
smartphone, tablets, Android

Nenumărate site-uri de profil au publicat informații despre viitorul smartphone Google Nexus 5, iar o parte dintre acestea au încercat să stabilească prețul terminalului și momentul la care acesta va fi disponibil pentru doritori. În privința datei de vânzare, există surse care afirmă că livrările de Nexus 5 vor debuta taman pe 30 octombrie, în timp ce altele sunt mai puțin exacte, indicând evaziv finalul acestei luni. Oricum ar fi, s-ar părea că telefonul Google va fi disponibil în cursul lunii curente.

Relativ la prețul de vânzare al telefonului, dacă ar fi să dăm crezare site-ului britanic TechRadar, Google Nexus va costa jumătate din prețul lui Apple iPhone 5S. Ținând seama de faptul că în Statele Unite prețul unui iPhone 5S cu capacitate de stocare de 16/32 GB și fără abonament ajunge la 650/750 USD, este de așteptat ca Google Nexus 5 să fie tarifat cu 325/375 USD, în funcție de mărimea capacităţii de stocare.

Pentru suma aceasta, luând în considerare toate datele strecurate pe Internet, vom primi un smartphone echipat cu procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2,3 GHz, 2 GB de memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare - foarte probabil, va exista și o variantă cu 32 GB eMMC - o cameră foto principală cu senzor de 8 MP (posibil cu stabilizare optică și obiectiv cu tehnologie avansată MEMS) și cameră foto frontală de 1,3 megapixeli, baterie de 2300 mAh (eventual, cu posibilitate de  încărcare wireless) și ecran IPS cu rezoluție 1080p (1920x1080 pixeli) pentru o diagonală de 4,95 inch (~ 440 ppi). 

Și chiar dacă spațiul de stocare nu va fi expandabil prin intermediul unui slot microSD, Nexus 5 ar putea compensa printr-un alt șir de dotări: conectivitate LTE și dual-band WiFi n/ac, modul Bluetooth, suport NFC, receptor GPS, accelerometru, senzor geomagnetic, giroscop, barometru, senzori de proximitate și lumină ambientală. La toate acestea să mai adăugăm și faptul că iminentul Google Nexus 5 (produs de LG) va rula Android 4.4 KitKat. 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu