14 noiembrie 2013

joi, noiembrie 14, 2013
Popularitatea dispozitivelor din gama Google Nexus sau a modelelor ieftine Nokia Lumia, ne dovedește că există un apetit remarcabil pentru smartphone-urile accesibile, dar de bună calitate. Cu siguranță că în această categorie se va încadra de acum și Moto G. Dacă Motorola Moto X venea cu opțiuni luminoase de culoare, specificații decente și un cost rezonabil, noul Moto G propune un design aproape identic, o serie de nuanțe vioaie (inclusiv turcoaz și violet), un ecran HD de 4,5 inch și un preț ridicol de mic. În plus, spre deosebire de Moto X, care a rămas ancorat în Statele Unite, Moto G va fi disponibil pentru tot restul lumii.

Anunțat ieri, promisul smartphone accesibil proiectat de Motorola Mobility, o companie deținută de Google, adoptă un design simplu care, chiar dacă nu strigă ”premium”, este suficient de agreabil. Panoul din spate este ușor curbat și are un finisaj mat, așa că nu greșim dacă presupunem că Moto G va fi comod de ținut în mână. Capacul din spate poate fi scos cu ușurință și înlocuit cu alternative colorate și personalizate (Motorola Shells). La acestea, Motorola adaugă, la fel ca și în cazul modelului Moto X, huse flip în șapte culori diferite și carcase protectoare aderente (Grip Shell) în cinci nuanțe.   


Panoul de 4,5 inch este glazurat cu un strat dur Gorilla Glass, care-i conferă rezistență la zgârieturi și șocuri, în timp ce rezoluția este de 1280 x 720 pixeli. În acest fel, ecranul lui Moto G reușește să adune 329 ppi, depășind cei 312 ppi afișați de Moto X. În plus, toate componentele sunt protejate cu un nano-strat care le face imune la atacul apei. Ca și în cazul lui Nexus 4, Moto G propune 8 sau 16 GB spațiu de stocare, fără a exista posibilitatea extinderii acestuia cu ajutorul unui slot pentru carduri SD. Astfel, Google îi va forța pe viitorii proprietari de Moto G să apeleze la serviciile de stocare online. Din fericire, există opțiunea Google Drive, iar spațiul de stocare oferit gratuit pentru primii doi ani este de 50 GB.
În mod surprinzător, ținând seama că Motorola este acum o companie Google, Moto G este animat de sistemul de operare Android 4.3 Jelly Bean, și nu de ultima versiune. Totuși, Motorola garantează actualizarea la Android 4.4 KitKat în luna ianuarie 2014. Pentru a pune în mișcare sistemul de operare și aplicațiile corespunzătoare, Motorola a plasat la bordul atractivului device un procesor Qualcomm Snapdragon 400, dotat cu patru nuclee fizice tactate la 1,2 GHz, precum și 1 GB de memorie RAM. Smartphone-ul vine cu suport 3G și cu acces la interfețele Wi-Fi 802.11 b/g/n și Bluetooth 4.0. Există și un port micro USB care suplinește oarecum absența slot-ului pentru carduri SD.
 

Pe spatele lui Moto G a fost instalat un senzor foto/video de numai 5 megapixeli, un compromis corect dacă ținem seama de prețul redus al deviceului. Pe de altă parte, camera reușește să ofere câteva moduri interesante (HDR, burst, panorama), precum și abilitatea de a filma clipuri în slow-motion. De asemenea, există și o cameră frontală de 1,3 megapixeli, care poate fi utilizată pentru apeluri video efectuate prin Skype sau Google Hangouts. Moto G este echipat cu o baterie nedetașabilă de 2070 mAh, iar Motorola promite o autonomie de o zi în cazul unei utilizări ”mixte”.

Moto G va fi găsit chiar din această săptămână în magazinele de profil din Brazilia și din o parte a Europei, urmând ca disponibilitatea să fie extinsă în perioada următoare şi pentru regiuni din America Latină, Canada, Asia, Orientul Mijlociu, India şi Statele Unite. În Statele Unite, modelul Moto G cu 8GB spațiu de stocare va fi vândut, fără contract, fără SIM blocat și cu ”bootloader deblocat” pentru numai 179 USD, în timp ce varianta de 16 GB va costa 199 USD. Firește că Moto G nu încearcă să concureze cu elita smartphone-urilor, însă toate specificațiile amintite rămân impresionante pentru un telefon care-și adjudecă un preț atât de mic. Astfel, cel puțin pe hârtie, pentru toți cei care-și doresc în buzunar cel mai decent device de acest tip, noul smartphone Motorola-Google pare să fie o bună achiziție.  

Specificațiile complete pentru Moto G:
  • Sistem de operare: Android 4.3 Jelly Bean (actualizare la Android 4.4 KitKat în ianuarie 2014);
  • Display: LCD 4.5-inch @ 1280x720 pixeli (329 ppi);
  • Procesor: quad-core Qualcomm Snapdragon 400 @ 1.2GHz (MSM 8x26, GPU Adreno 305);
  • RAM: 1 GB
  • Stocare: 8GB sau 16GB, 50GB gratuiți pentru 2 ani pe Google Drive;
  • Dimensiuni: 129.9 x 65.9 x 6.0-11.6 mm;
  • Greutate: 143 grame;
  • Baterie: 2070 mAh (nedetașabilă);
  • Cameră principală: 5 megapixeli (format 4:3 pentru rezoluție full), LED flash, 4x zoom digital, filmare în slow motion, burst mode, auto HDR, panorama, tap-to-focus;
  • Cameră frontală: 1.3 megapixeli;
  • Filmare video: 720p @ 30 fps (pentru ambele camere);
  • Rețea: 3G GSM (850/900/1800/1900 MHz); UMTS (850/900/1700/1900/2100 MHz); CDMA (850/1900 MHz). Fără suport LTE;
  • Wifi: 802.11 b/g/n;
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0;
  • Servicii de localizare: GPS/GLONASS.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu