10 ianuarie 2014

vineri, ianuarie 10, 2014

Expoziția CES 2014 pare să fi dezvăluit și care a fost unicul scop pentru care Intel s-a implicat în toată povestea legată de comutarea între Android și Windows: popularizarea și mai mult a propriilor procesoare dedicate dispozitivelor mobile, segment dominat de sistemul de operare Google Android. 

Potrivit site-ului Computerworld, care-i citează pe reprezentanții gigantului din Santa Clara prezenți la Consumer Electronics Show, Intel a finalizat lucrul la versiunea pe 64 de biți a sistemului de operare Android 4.4, versiune adaptată special pentru procesoarele compatibile x86 din producția proprie. În mod special, tabletele bazate pe procesoare Intel Bay Trail vor fi capabile să încerce primele sistemul de operare în discuție, iar acest lucru se va întâmpla chiar în prima jumătate a anului în care am intrat recent. În semestrul al doilea vor fi realizate smartphone-uri bazate pe procesoarele pe 22 nm Intel Merrifield, care vor rula același sistem de operare. Intel speră că dezvoltarea unui ecosistem solid va stimula crearea de produse compatibile nu doar de către producătorii de smartphone-uri și tablete, ci și de către dezvoltatorii de aplicații.

Între timp, în primul trimestru al acestui an, sunt așteptate tablete animate de procesoare Bay Trail și care vor rula o versiune pe 64 de biți a sistemului de operare Windows 8.1. Până de curând, acest tip de sistem de operare a fost suportat doar de către procesoarele din familia Intel Core, însă de acum va fi accesibil și pentru soluțiile mai ieftine bazate pe modele Atom.  



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu