11 ianuarie 2014

sâmbătă, ianuarie 11, 2014
 Microsft Surface 3 Nvidia Tegra K1

Sincopele nu au lipsit din istoria colaborării dintre Microsoft și Nvidia pe segmentul tabletelor. Dispozitivele Surface RT bazate pe prima generație de procesoare Tegra 3 au fost realizate în cantități excesive și, drept urmare, Microsoft nu a fost în măsură să le vândă, pierzând milioane de dolari. La rândul său, și Nvidia a obținut venituri mai mici din comercializarea procesoarelor. Cu toate acestea, companiile nu au renunțat la a coopera, iar tableta Surface 2 a fost împodobită cu un procesor Tegra 4.

Mai mult decât atât, conform site-ului VR-Zone, care se referă la o serie de mesaje postate pe Twitter, este posibil ca tableta Surface 3 să utilizeze în continuare un procesor Nvidia. De data aceasta ar putea fi vorba despre versiunea cu nucleu Denver a noului procesor Tegra K1 (anunțat oficial la CES 2014). Nucleul cu nume de cod Denver este bazat pe arhitectura pe 64 de biți ARM v8, iar procesorul K1 în discuție va utiliza două nuclee Denver tactate la 2,3 GHz. Subsistemul grafic încorporat de versiunea cu nuclee Denver a procesorului Tegra K1 va beneficia de aceleași 192 de nuclee CUDA bazate pe arhitectura Kepler, avantajele introduse de soluțiile grafice pentru platformele desktop devenind acum accesibile și pe dispozitivele mobile. Totuși, se afirmă că tableta Surface 3 nu va fi lansată mai înainte de apariția următoarei actualizări majore a sistemului de operare Windows 8.1, cunoscută sub numele de cod ”Threshold”, adică abia la începutul anului viitor. 

Dacă vorbim despre alte planuri ale firmei din Redmond, atunci trebuie să spunem că actualizarea Windows 8.1 Update 1 va sprijini ecosistemul de aplicații pe 64 de biți din jurul dispozitivelor bazate pe procesoare Intel Bay Trail și Broadwell, precum și pe procesoarele AMD Mullins. Toate acestea vor putea lucra cu mai mult de 4 GB de memorie RAM. Apoi, în acest an, Microsoft plănuiește să lanseze o versiune mini pentru Surface și să ofere tabletei Surface 2 suport pentru rețelele LTE, specificație care a fost promisă neoficial cu ceva timp mai înainte. Există planuri schițate și pentru un STB (set-top box) cu procesor AMD Mullins, în vreme ce la tabletele bazate pe SoC-ul AMD Temash pare să se fi renunțat. În fine, nu există nimic cert nici în legătură cu lansarea unei serii de notebook-uri Surface. 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu