23 februarie 2014

duminică, februarie 23, 2014
Gear 2 și Gear 2 Neo - noile smartwatch-uri Samsung vin cu Tizen

Pentru distracția noastră de duminică, dacă pot să spun așa, ar trebui să-i mulțumim companiei Samsung. Aceasta din urmă a decis să nu-și încarce prezentarea smartphone-ului Galaxy S5 cu o mulțime de alte informații și s-a grăbit să expună unele produse mai devreme, chiar și într-o duminică, zi nelucrătoare pentru cele mai multe publicații străine. 

În vederea unor recenzii timpurii, printre alte noutăți expuse participanților la evenimentul MWC 2014 s-au numărat și ceasurile inteligente Samsung, ajunse acum la a doua generație. După cum am scris în urmă cu puțin timp, noile smartwatch-uri rulează sistemul de operare Tizen, ceea ce le-a permis să scape de marca Galaxy din titlu, această denumire fiind păstrată numai pentru dispozitivele care rulează Android. Îngrijorări în legătură cu ”promiscuitatea”  platformei software Tizen nu ar trebui să fie, deoarece producătorul ne asigură că ceasurile inteligente de a doua generație vor fi compatibile, încă de la început, cu zeci de dispozitive mobile Samsung.
  
Gear 2 și Gear 2 Neo - noile smartwatch-uri Samsung vin cu Tizen

Așadar, avem doi debutanți: modelul mai scump Gear 2 și mai accesibilul Gear 2 Neo. Principala diferență dintre cele două noi smartwatch-uri este lipsa camerei de pe modelul Neo. De altfel, noile produse nu obțin display-uri flexibile, iar caracteristicile ecranului Super AMOLED nu s-au schimbat; aveam aceeași diagonală de 1.63 inch și o rezoluție de 320 x 320 pixeli. Este foarte posibil ca Samsung să fi optat pentru o asemenea concepție conservatoare numai pentru a menține prețurile de vânzare la un nivel rezonabil. În magazine, Gear 2 și Gear 2 Neo vor apărea în luna aprilie, însă tarifele la care vor poposi acolo nu sunt încă știute.

Camera foto și microfonul s-au mutat de pe curea pe corpul ceasului, astfel încât curele pot fi acum înlocuite cu alte alternative. O mișcare care s-ar putea să-i bucure pe iubitorii de modă. În privința specificațiilor hardware, modificările sunt minime. Procesorul devine dual-core și câștigă 200 MHz în frecvență (1 GHz față de 800 MHz), camera își adaugă un senzor de 2 megapixeli (1,9 MP pentru Galaxy Gear), însă memoria RAM și spațiul de stocare internă rămân tot de 512 MB și respectiv, 4 GB. Apropo, ceasurile Samsung pot servi acum ca player muzical de sine stătător și nu mai au nevoie de un smartphone pentru executarea acestei funcții. Combinând ceasul cu un set de căști wireless (Bluetooth, de pildă), putem alerga pe sunetul muzicii redată direct de pe smartwatch.

Cu protecție din clasa IP67, noile ceasuri Gear sunt pregătite să facă față apei și prafului. De asemenea, ceasurile sunt înzestrate cu senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac și cu emițător infraroșu pentru controlul televizorului. Este demn de remarcat faptul că bateria este declinată acum cu o capacitate de 300 mAh (de la 315 mAh), dar Samsung susține că o singură încărcare asigură 2 - 3 zile de autonomie. Anumite dimensiuni fizice ale modelului Gear 2 au scăzut puțin (de la 36.8 x 56.6 x 11.1 mm la 36.9 x 58.4 x 10 mm), iar greutatea  s-a redus de la 74 de grame la 68 de grame. Gear 2 Neo, ca urmare a absenței camerei foto, este și mai ușor, cu o greutate de numai 55 de grame. Din punct de vedere estetic, noile smartwatch-uri Samsung Gear nu s-au schimbat aproape deloc, însă schema de culori a fost modificată.

Gear 2 și Gear 2 Neo - noile smartwatch-uri Samsung vin cu Tizen

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu