15 martie 2014

sâmbătă, martie 15, 2014
Sony Xperia Z2 este, pentru următoarele șase luni, noua nava amiral a companiei Sony Mobile. Smartphone-ul a fost dezvăluit în Barcelona, la Mobile World Congress 2014, și se menține în linia impusă de predecesorul său - Xperia Z1. Așadar, Xperia Z2 păstrează etanșeitatea și se laudă cu una dintre cele mai bune camere foto din lume. Acest dispozitiv remarcabil va fi disponibil din luna aprilie la un preț de vânzare cu amănuntul de 699 de euro. 

Sony Xperia Z2 - prezentare tehnică
Sony Xperia Z2 a fost anunțat oficial pe 24 februarie 2014 la Mobile World Congress, salon internațional organizat anual în Barcelona, Spania. Xperia Z2 include caracteristicile care s-au dovedit de succes în cazul lui Z1, terminal lansat în septembrie 2013, dar își adjudecă și cele mai recente inovații tehnologice, inclusiv îmbunătățiri ale senzorului foto. Astfel, smartphone-ul oferă un senzor de 20,7 megapixeli Exmor RS cu 30% mai mare decât la un smartphone obișnuit și a cărui particularitate este aceea de a înregistra clipuri video la calitate de ultra înaltă definiție 4K.   

Sony Xperia Z2 - prezentare tehnică

Ecranul crește în diagonală prin adoptarea unui panel IPS Full HD TRILUMINOS de 5,2 inch, împănat cu ultimile inovații marca Sony și capabil să ofere imagini de o calitate surprinzătoare. Xperia Z2 are la bază cele mai recente tehnologii de display de la televizoarele Sony, optimizate pentru telefoanele mobile. Vine cu Live Colour LED, o tehnologie nouă existentă doar în display-urile Sony Mobile, care oferă profunzime şi gradaţie culorilor. Tehnologia IPS oferă un unghi de vizualizare excelent şi culori vii. Display-ul Full HD TRILUMINOS cu motor de imagine X-Reality for mobile are o scanare progresivă 1920 x 1080, pentru imagini clare. Cu o densitate de pixeli de 423 ppi, imaginile sunt incredibil de luminoase şi frumoase.

Smartphone-ul este construit pentru multimedia și, ca atare, vine cu difuzoare dual stereo îmbunătățite și cu tehnologia Noise Cancellation, care reduce până la 98% din sunetele de fundal și produce un sunet curat în difuzoarele dispozitivului Xperia Z2. Aceste difuzoare filtrează sunetele din jur printr-un microfon, iar atunci când intră în circuitul funcţiei Digital Noise Cancellation, rezultă un sunet clar şi fără alte zgomote. Cu tehnologiile Clear Audio - Clear Stereo, Clear Bass şi Clear Phase - inginerii de sunet ai companiei Sony Mobile au reuşit să reducă distorsiunile şi să ofere echilibru şi claritate sunetelor. Tehnologia Active voice control filtrează porţiunile cu frecvenţă joasă, prevenind sunetele cu frecvenţă înaltă să ajungă la ureche. 

Sony Xperia Z2 - prezentare tehnică

Xperia Z2 combină funcţia de filmare 4K cu un senzor de imagine Exmor RS pentru dispozitive mobile de 1/2.3” și rezoluție de 20.7 megapixeli, lentilele premiate G Lens (deschidere F2.0) şi motorul inteligent de procesare a imaginilor BIONZ. Cu această combinaţie unică, Sony ne asigură de faptul că Xperia Z2 oferă aceeaşi performanţă precum camerele foto digitale compacte, cu imagini frumoase, clare şi luminoase, chiar şi în condiţii slabe de iluminat. Camera frontală dispune de un senzor de 2,2 megapixeli și capabil de filmare Full HD.

Performanța lui Sony Xperia Z2 este asigurată de un SoC quad-core Qualcomm Snapdragon 801 tactat la 2,3 GHz (MSM8974AB v3), cu subsistem grafic Adreno 330, precum și de 3 GB de memorie RAM. Spațiul de stocare este de 16 GB (12 GB disponibili pentru utilizator), însă Sony și-a echipat terminalul cu slot microSD care suportă carduri de memorie microSDHC/SDXC cu capacitate de până la 128 GB. Telefonul suportă tehnologiile Wi-Fi, Bluetooth 4.0, DLNA și radio FM cu RDS. Nu lipsește nici compatibilitatea cu rețelele 4G de categoria 4 sau cu funcția USB OTG. 

Bateria este una nedetașabilă de 3200 mAh cu mod de economisire a energiei STAMINA. Sony Xperia Z2 are un rating IP55/IP58, ceea ce înseamnă că acest smartphone subţire şi elegant este rezistent la apă şi particule de praf. Dacă toate porturile sunt închise bine, telefonul este protejat împotriva jeturilor de mică presiune din toate direcţiile, în conformitate cu standardul IP (Ingress Protection) 55; de asemenea, poate fi ţinut sub apă la o adâncime de 1,5 metri timp de 30 de minute, în conformitate cu standardul IP 58.

Sony Xperia Z2 - prezentare tehnică

Xperia Z2 rulează nativ sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat, cu un launcher personalizat de producătorul nipon și cu alte câteva aplicații proprietare notabile, cum ar fi Sony Media (Walkman, Album sau Movies). Nu lipsesc nici aplicațiile Google (Chrome, Google Play, Google Voice Search, Google Maps sau Google Talk). Alte funcții software demne de a fi pomenite sunt Glove Mode (utilizarea display-ului tactil cu mănuși) și Smart Backlight, care menține ecranul activ atâta timp cât utilizatorul privește la el. Oferit în trei culori (alb, negru și violet), Sony Xperia Z2 va fi comercializat la începutul lunii aprilie pentru un preț de 699 de euro.

Caracteristici principale

Sistem de operare
Android 4.4 KitKat
Ecran
Touch 5.2" FullHD, 1920x1080 pixeli, TRILUMINOS cu Live Colour Led și X-Reality pentru mobile
Procesor / Grafica
quad-core Snapdragon 801 MSM8974AB v3 @ 2.3 GHz / Adreno 330 @ 550 MHz
Memorie (RAM)
3 GB
Memorie internă/Disponibilă
16 GB/12 GB
Memorie externă
Expandabilă  până la 128 GB (microSDXC)
Dimensiuni
146,8 x 73,3 x 8,2 mm
Greutate
163 grame
Baterie
3200 mAh
Baterie detașabilă
Nu
Timp de convorbire 3G
15 ore
Timp de așteptare (stand-by)
29 de zile
Rata de absobție specifică (SAR)
0,707 W/kg
Culori disponibile
Negru, alb, violet
Preț de lansare
699 €

Conectivitate

WiFi
802.11 b/g/n/ac, ANT+ și Direct, DLNA
Bluetooth
4.0
Interfata PC
USB 2
Senzor infraroșu
Nu
NFC
Da
Geolocalizare
GPS, GLONASS
Conexiuni de rețea
2G, 3G, 3G +, H +, 4G
Jack pentru căști
3,5 mm
Ieșire TV
prin USB MHL 3.0
Benzile de frecvență
850/900/1700/1800/1900/2100 MHz
Viteză de download 3G (max.)
42 Mbit/s
Viteză de upload 3G (max.)
5.8 Mbit/s
Viteză de download 4G (max.)
150 Mbit/s
Viteză de upload 4G (max.)
50 Mbit/s

Multimedia

Senzor foto
20,7 megapixeli
Bliț
Pulsed Led
Stabilizator
Da
Autofocus
Da
Zoom digital
Da / 8x
Video
Da - 4K2K
Webcam
2,2 megapixeli
Video webcam
HD 1080p
Radio FM
Da (cu RDS)
Formate audio
MP3, 3GPP, MP4, ADTS, AMR, ASF, SMF, XMF, Mobile XMF, OTA, RTTTL, RTX, iMelody, WAV, OGG, FLAC, Matroska
Formate video
3GPP, MP4, M4V, MKV, AVI, XVID, WebM
Formate de imagine
BMP, GIF, JPEG, PNG, WebP, BMP
Sunet
Stereo (S-Force Front Surround)

Disponibilitate

Magazine online

Operatori
  • Nu există date în acest moment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu