9 aprilie 2014

miercuri, aprilie 09, 2014
Începând de astăzi, în magazine ar trebui să-și facă intrarea oficială versiunile retail (box) de procesoare hibride Kabini, produse destinate platformelor desktop pe socket AM1. Cu această ocazie, AMD și-a extins prezentarea inițială a acestor SoC-uri, permițându-ne un studiu mai aprofundat al caracteristicilor pe care le oferă principalele modele.

Așadar, pentru platforma AM1, producătorul din Sunnyvale oferă patru modele de procesoare - Athlon 5350, Athlon 5150, Sempron 3850 și Sempron 2650. Este vorba despre procesoare entry-level echipate cu până la patru nuclee Jaguar, subsistem grafic GNC care adună 128 procesoare de stream, controler de memorie și interfețe de intrare/ieșire (USB 3.0, USB 2.0 și SATA 6 Gb/s). Arhitectura procesoarelor Kabini este detaliată în următoarele diapozitive.

AMD a dat startul vânzărilor de procesoare Kabini - Athlon și Sempron s-au întors.

AMD a dat startul vânzărilor de procesoare Kabini - Athlon și Sempron s-au întors.

Chiar dacă, în comparație cu generațiile precedente, complexitatea procesoarelor Kabini este mai mare, putem vorbi despre un spațiu mai redus ocupat pe placa de bază, precum și de prețuri potențial mai mici. Pentru iubitorii de Mini PC-uri ori de plăci de bază Mini ITX, noile chipuri Athlon și Sempron pot deveni alegerile potrivite. În orice caz, o placă video externă va fi limitată la funcționarea în modul PCI Express x4. În slide-ul de mai jos sunt detaliate principalele caracteristici tehnice ale celor patru procesoare Kabini pe socket AM1.

AMD a dat startul vânzărilor de procesoare Kabini - Athlon și Sempron s-au întors.

La final, câteva cuvinte despre prețuri. Procesoarele Athlon 5350 și Athlon 5150 sunt propuse la tarife de vânzare cu amănuntul (ne referim la versiunile box) de 59,9 euro (240 lei) și, respectiv, 49,9 euro (195 lei). Apoi, pentru Sempron 3850 producătorul recomandă un preț de 39,9 euro (155 lei), în timp ce modelul Sempron 2650 poate fi găsit la 135 lei (preț recomandat 34,9 euro).















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu