13 aprilie 2014

duminică, aprilie 13, 2014
Google intervine în războiul patentelor dintre Apple și Samsung

Companiile Apple și Samsung continuă să se judece, învinovățindu-se reciproc de încălcarea brevetelor aparținând uneia sau alteia. Și pentru că Samsung vrea să demonstreze că multe dintre funcțiile telefoanelor sale au fost inventate de către Google, implicat în proces a fost și gigantul IT. Acest lucru ne este raportat de site-ul CNet.

La ultima ședință de judecată în cazul de încălcare a brevetelor Apple de către  Samsung una dintre mărturii a aparținut lui Hiroshi Lockheimer, actualul vicepreședinte al diviziei Android din cadrul Google. Potrivit acestuia, Google a inventat caracteristicile-cheie din Android cu mult înainte ca acestea să fi fost puse în aplicare și patentate de către Apple. Lockheimer consideră că Android și iOS nu au nimic în comun.

Ne-a plăcut să avem propria noastră identitate, propriile noastre concepții. Am fost foarte pasionați de ceea ce făceam și a fost foarte important să venim cu propriile noastre idei”, a declarat în fața juriului Hiroshi Lockheimer. El a adăugat că sistemul de operare Android are ”mii de funcții” care sunt concepute pentru a face interacțiunea cu dispozitivele mai ușoară și mai simplă. Mai mult decât atât, multe caracteristici au fost dezvoltate în perioada 2005 - 2006, înainte ca HTC să lanseze primul smartphone Android (în octombrie 2008). De asemenea, Hiroshi Lockheimer a spus că atunci când s-a alăturat echipei Android de la Google, în 2006, aceasta abia aduna 20 - 30 de specialiști, iar astăzi aceeași echipă numără aproape 700 de persoane.

Să ne reamintim că Samsung este acuzată de Apple de violarea unora dintre brevete sale, inclusiv funcția ”Slide to Unlock”, precum și de copierea designului și tehnologiilor dispozitivelor mobile concepute de firma din Cupertino. Dacă instanța îl va găsi vinovat pe gigantul sud-coreean, acesta din urmă va trebui să plătească firmei americane ”infima” (sau infama) sumă de 2,191 miliarde de dolari. Potrivit explicațiilor oferite de către economistul și expertul financiar Christopher Vellturo, în această sumă sunt incluse compensații pentru pierderi de profit în cuantum de 1,067 miliarde de dolari, precum și redevențe (drepturi de autor) ”rezonabile” de 1,124 miliarde de dolari.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu