16 aprilie 2014

miercuri, aprilie 16, 2014
Lansarea procesoarelor Intel Skylake este programată pentru 2015

Intel a publicat ieri rezultatele financiare reușite în primul trimestru al acestui an, iar bilanțul pare să fie unul destul de bun. Cu toate acestea, pe parcursul conferinței de prezentare a raportului trimestrial, directorii companiei din Santa Clara au fost destul de rezervați în dezvăluiri care să-i intereseze pe susținătorii PC-urilor tradiționale, preferând să vorbească despre ”succesele” de pe segmentul tabletelor și smartphone-urilor. Și totuși, unele scăpări tot au existat.

În primul rând, Brian Krzanich a menționat că în a doua jumătate a anului viitor Intel va lansa procesoarele Skylake, sub acest nume ascunzându-se succesoarele (tot pe 14 nm) procesoarelor Broadwell. Apoi, folosind termeni aproximativi, Krzanich a reiterat faptul că producția procesoarelor pe 14 nm Broadwell a început, iar la sfârșitul acestui trimestru clienții companiei vor recepționa primele exemplare de probă. Anunțul oficial este programat pentru cel de-al doilea semestru din 2014, atunci când vor apărea primele produse bazate pe procesoare Broadwell. 

Această dezvăluire ar trebui întâmpinată cu un entuziasm temperat, întrucât este vorba despre versiuni mobile ale procesoarelor Broadwell. Pe segmentul desktop, aceste procesoare nu ar trebui să apară mai devreme de primul trimestru al anului viitor. În fine, reprezentanții Intel s-au lăudat că nu au întâmpinat niciun fel de dificultăți în cursul producției procesoarelor pe 14 nm.

Lansarea procesoarelor Intel Skylake este programată pentru 2015













0 comentarii:

Trimiteți un comentariu