23 aprilie 2014

miercuri, aprilie 23, 2014
OnePlus One - un smartphone cu display de 5,5 inch și specificații de top propus pentru 300 de dolari

Anunțat în decembrie anul trecut, smartphone-ul OnePlus One este în sfârșit oficializat. Mai exact, este vorba despre primul aparat bazat pe firmware-ul CyanogenMod, o versiune personalizată a sistemului de operare Google Android. Terminalul este produs de o companie nouă, OnePlus, formată în mare parte din foști angajați ai fabricantului chinez Oppo. Probabil că acesta este și motivul care justifică asemănările de design dintre OnePlus One și Oppo Find 7.

OnePlus One - un smartphone cu display de 5,5 inch și specificații de top propus pentru 300 de dolari

OnePlus One are o construcție rotunjită și elegantă, margini laterale subțiri și vine fără vreun logo vizibil pe partea din față. Totuși, observ că ecranul nu acoperă toată partea frontală, iar alegerea unui astfel de design expune, atât în partea de sus, cât și în partea de jos, încă o margine (de plastic). Capacul din spate este confecționat din plastic și poate fi detașat și înlocuit. De altfel, compania producătoare intenționează să comercializeze în viitor capace personalizate. Singurul logo apare pe acest capac din spate, sub senzorul camerei foto. 

OnePlus One - un smartphone cu display de 5,5 inch și specificații de top propus pentru 300 de dolari

Cu un display de 5,5 inch, smartphone-ul măsoară 152.9 x 75.9 x 8.9 mm și cântărește 162 grame. Produs de Japan Display cu ajutorul tehnologiilor LTPS și TOL (Touch On Lens), ecranul luminos vine cu rezoluție Full HD 1080p (401 ppi), unghiuri de vizibilitate largi (178 grade) și culori vibrante. Pentru protejarea display-ului s-a folosit soluția numită Corning Gorilla Glass 3. Sub display, în interior, se află un SoC Qualcomm Snapdragon 801, care include un procesor quad-core tactat la 2,5 GHz și un GPU Adreno 330 (578 MHz), 3GB de memorie RAM LPDDR3-1866 MHz, precum și 16 sau 64GB de memorie flash eMMC 5.0, în funcție de versiune (smartphone-ul nu dispune de slot pentru carduri microSD). Bateria are o capacitate de 3100 MAh, însă este nedetașabilă. Oricum, hardware la superlativ.

OnePlus One - un smartphone cu display de 5,5 inch și specificații de top propus pentru 300 de dolari

Camera foto/video principală este înarmată cu un senzor de 13 megapixeli fabricat de Sony (Exmor IMX214 cu deschidere f/2.0) și este sprijinită de șase lentile fizice și de un bliț dual-LED. Camera frontală are 5 megapixeli și probabil că va fi apreciată de amatorii de autoportrete. Terminalul oferă posibilitatea de înregistrare video la rezoluții 4K (cu sunet stereo), precum și slow-motion (720p @ 60 fps). Pentru conectarea cu lumea exterioară sunt angajate tehnologiile Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac (dual-band 2,4G/5G), Bluetooth 4.1, NFC, GPS cu suport GLONASS și 4G/LTE. Cu privire la acest ultim aspect, trebuie să spunem că modemul ales de compania chineză nu suportă banda de frecvență de 800 MHz. OnePlus One încorporează difuzoare stereo și trei microfoane cu funcție de anulare a zgomotului de fond.

Pe partea de software, telefonul rulează CyanogenMod 11S, firmware bazat pe Android 4.4.2 KitKat. Destul de asemănător cu versiunea curată a sistemului de operare Google, firmware-ul propune o serie de modificări. Este vorba despre un mod desktop extins, capacitatea de a folosi gesturile pentru a porni camera foto sau lumina blițului atunci când ecranul este oprit, activarea prin voce, precum și o serie de teme care permit personalizarea interfeței. Spre deosebire de alte terminale care-și au sorgintea în China, OnePlus One vine atât cu Google Play, cât și cu toate aplicațiile Google preinstalate. 

OnePlus One - un smartphone cu display de 5,5 inch și specificații de top propus pentru 300 de dolari

OnePlus One este promis, începând din luna mai, în următoarele țări: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Hong Kong, Taiwan, Canada și Statele Unite. Smartphone-ul va fi disponibil pe alb (silk white) sau negru (sandstone black), iar prețurile recomandate de fabricant sunt de 299 de dolari pentru modelul de 16GB și 349 dolari pentru varianta de 64GB. 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu