13 mai 2014

marți, mai 13, 2014
2

Conform așteptărilor, Motorola a lansat astăzi noul smartphone accesibil Moto E. Odată cu proaspătul terminal, americanii au pregătit și o versiune actualizată de Moto G, prevăzută cu suport pentru rețelele celulare de generația a patra (4G/LTE). După cum se vede, informațiile despre aceste produse au apărut deja pe site-ul oficial al companiei.


Motorola Moto E se adresează celor sensibili la bugetul alocat achiziționării unui smartphone. În Statele Unite, prețul său de vânzare cu amănuntul este de numai 129 de dolari (în Europa, 119 de euro), în afara oricărui contract încheiat cu un anume operator de telefonie mobilă. Acest dispozitiv mobil, care nu se teme de stropii de apă, se bazează pe un SoC Qualcomm Snapdragon 200 cu procesor cu două nuclee tactate la 1,2 GHz și accelerator grafic integrat Adreno 302 (single-core, 400 MHz). Display-ul tactil cu diagonala de 4,3 inch, rezoluție qHD 540 x 960 pixeli (256 ppi), este acoperit cu un strat rezistent Corning Gorilla Glass 3. Cantitatea de memorie RAM este de 1GB, în vreme ce spațiul de depozitare intern este de 4GB. Un slot pentru carduri de memorie în format microSD (care acceptă maximum 32GB) completează nevoile suplimentare în privința stocării.


Camera principală, de altfel, singura, dispune de un senzor de 5 megapixeli, dar nu este sprijinită și de un bliț. Smartphone-ul mai este echipat cu port micro USB, conectivitate 3G+ (deci, fără 4G), Wi-Fi (802.11 b/g/n) și Bluetooth 4.0 LE (low power), radio FM și suport pentru tehnologiile GPS/GLONASS. Opțional, poate fi achiziționată o versiune cu două sloturi pentru cartele SIM. Bateria litiu-ion încorporată are o capacitate de 1980 mAh și asigură, potrivit declarațiilor producătorului, până la 24 de ore de autonomie în cazul unei ”utilizări mixte”. Moto E este protejat cu o carcasă de plastic, al cărei capac din spate este detașabil. Dimensiunile terminalului sunt de 124,8 x 64,8 x 12,3 (6,2)mm, iar greutatea este de 142 de grame. Smartphone-ul rulează ultima versiune a sistemului de operare Android (4.4.2 KitKat) și este propus în două culori: alb și negru. În schimbul unui anumit tarif și în funcție de starea de spirit, utilizatorii pot alege capace interschimbabile colorate pentru spatele telefonului (Motorola Shells). Noul smartphone Moto E va fi disponibil în următoarele săptămâni în peste 40 de state, printre acestea numărându-se SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Spania, Marea Britanie și India. Cu siguranță că, mai devreme sau mai târziu, ieftinul smartphone își va face apariția în mod oficial și pe piața din România.


Pe lângă Moto E, Motorola a anunțat astăzi și versiunea LTE a smartphone-ului Moto G. Totuși, proaspătul model repară nu una, ci două dintre slăbiciunile originalului Moto G, prezentat în luna noiembrie a anului trecut. Așa cum am spus deja, furnizează suport pentru rețelele mobile 4G/LTE și, în plus, introduce posibilitatea de extindere a memoriei interne cu până la 32GB suplimentari, grație unui slot pentru carduri de memorie în format microSD. Celelalte specificații tehnice rămân neschimbate. Versiunea LTE a smartphone-ului Moto G este deja disponibilă în SUA și Marea Britanie, la prețurile de 219 dolari și, respectiv, 149 de lire sterline. 


2 comentarii:

  1. cand va fi disponibila varianta 4g a lui moto g si in romania?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte posibil ca varianta LTE a smartphone-ului Moto G sa ajunga in ofertele magazinelor din Romania in luna septembrie. Daca doresti sa-l achizitionezi chiar acum, il gasesti pe Amazon UK la un pret de ~ 160 GBP (circa 890 lei). Este vorba despre versiunea SIM free Motorola Moto G 4G cu 8GB spatiu de stocare (dar si cu slot pentru carduri de memorie de maximum 32GB).

      Ștergere