20 ianuarie 2014

luni, ianuarie 20, 2014
În luna noiembrie a anului trecut, Google a lansat dispozitivul Moto G, un smartphone care se bucură de mare popularitate grație specificațiilor decente și prețului atractiv. Mai nou, Motorola Moto G poate fi achiziționat și din România, fără ca doritorii să mai fie nevoiți să apeleze la magazinele occidentale. Între timp, în Australia și Malezia a apărut deja o variantă a smartphone-ului Moto G cu abilitatea de a găzdui două cartele SIM. Pe anumite piețe, astfel de dispozitive sunt cerute constant de către cei care încearcă să-și optimizeze costurile de comunicare prin combinarea ofertelor a doi operatori de telefonie mobilă diferiți. 
smartphone Moto G dual SIM

Exceptând slot-ul suplimentar pentru cea de-a doua cartelă SIM, varianta în discuție nu diferă cu nimic față de modelul de bază Moto G. Modelul cu 8 GB de memorie internă este disponibil pentru 210 dolari, cu 30 de dolari mai scump în comparație cu versiunea de bază, echipată cu un singur conector pentru cartele SIM. Adăugarea a încă 8 GB la spațiul de stocare mărește prețul smartphone-ului la 240 de dolari, iar în acest caz diferența plătită pentru obținerea iluziei de eliberare de la ”sclavia mobilă” ajunge la 40 de dolari. Să ne reamintim că Google nu și-a echipat dispozitivul cu slot special pentru carduri de memorie SD, așa că utilizatorii sunt obilgați să apeleze la stocarea ”in cloud”, 50 GB fiind asigurați gratuit de compania din Mountain View pentru primii doi ani. 

Oricum, utilizatorul are la dispoziție pentru o perioadă nelimitată 15 GB pe Google Drive, iar existența portului micro-USB îngăduie o eventuală reglare a spațiului destinat stocării de informații prin utilizarea de drive-uri OTG. Apoi, smartphone-ul Moto G are garantată compatibilitatea cu sistemul de operare Android 4.4 KitKat, chiar dacă acum se mulțumește cu versiunea 4.3. În fine, este de așteptat ca în viitorul apropiat versiunea dual-SIM a dispozitivului Moto G să-și facă apariția și pe piețele din alte țări.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu