24 februarie 2014

luni, februarie 24, 2014
Compania Samsung a încercat să transforme prezentarea smartphone-ului Galaxy S5 într-un spectacol de neuitat. Toți cei care au fost prezenți în International Convention Centre din Barcelona, ori care au urmărit transmisiunea în direct a evenimentului, s-au putut bucura de o orchestră reală, în așteptarea dezvăluirii noului flagship al companiei sud-coreene. În ultimile zile, au circulat din abundență zvonuri despre Galaxy S5, însă, în ciuda nebuniei și a violentei activități de gherilă, Samsung a găsit ceva cu care să-și surprindă audiența. 

Flagship-ul Samsung și-a împrospătat aspectul, dar tot nu a putut scăpa de plasticul mult blamat al companiei. Dacă panoul frontal al smartphone-ului nu s-a schimbat prea mult din zilele lui Galaxy S4, apoi capacul din spate poate fi comparat, de exemplu, cu cel al lui Nexus 7 modelul 2012 - ambele au o textură ”perforată”. Conform laudelor împrăștiate de designerii Samsung, suprafața dispozitivul va mângâia plăcut mâinile utilizatorilor. Oricum, producătorul s-a abținut de la folosirea acelei imitații de piele, devenită atât de familiară odată cu prezentarea lui Galaxy Note 3. 
    

Interesant este faptul că Galaxy S5 este protejat de umezeală și de praf, în conformitate cu standardul IP67. Inițial, smartphone-ul va fi disponibil în variante de culoare neagră, albastră, albă și aurie. Ei bine, Apple poate găsi un alt motiv pentru a-și chema concurenții în instanță!

Display-ul de pe Galaxy S5 are o diagonală de 5.1 inch, iar rezoluția este de 1920 x 1080 pixeli. Panoul utilizat este de tip AMOLED, și în această privință smartphone-ul nu vine cu nicio revelație, chiar dacă Samsung afirmă că a sporit luminozitatea și că a adus ecranului diverse îmbunătățiri. Hardware-ul se bazează pe un procesor Qualcomm Snapdragon 801 tactat la 2.5 GHz și pe un nucleu grafic Adreno 330 cu frecvența împinsă la 578 MHz. În schemă mai sunt incluși 2 GB de memorie RAM, 16 sau 32 GB de memorie flash, iar o eventuală lipsă de spațiu poate fi compensată prin adăugarea de carduri de memorie microSD (max. 64 GB). Galaxy S5 mai primește o baterie cu capacitatea de 2800 mAh. Despre existența unei variante Galaxy S5 cu procesor Samsung nu se știe încă nimic.

Samsung a anunțat oficial smartphone-ul Galaxy S5

Smartphone-ul Samsung Galaxy S5 introduce, într-adevăr, un cititor de amprente integrat în butonul Home. Senzorul poate memora trei degete, este utilizat pentru a debloca smartphone-ul sau pentru efectuarea de plăți via Pay Pal, precum și pentru protecția oricăror informații cu caracter personal. Implementarea scannerului de amprente nu este tocmai un succes, ”loviturile oblice”, de pildă, sunt recunoscute imediat. Astfel, utilizarea senzorului inteligent cu aceeași mână care ține și telefonul pare un pic prea dificilă. Totuși, Galaxy S5 devine primul telefon care încorporează un senzor pentru puls, iar pentru a-și măsura bătăile inimii este suficient ca utilizatorul să-și fixeze degetul pe un element special situat sub obiectivul aparatului foto. 


De altfel, camerei foto i s-a acordat o atenție relativă. Samsung a încercat să maximizeze calitatea imaginilor și o mulțime de caracteristici i-au fost furnizate noului flagship. Rezoluția camerei principale este de 16 megapixeli, iar compania producătoare susține că are cel mai rapid mecanism de focalizare automată (pentru această acțiune sunt necesare numai 0,3 secunde). De asemenea, senzorul oferă înregistrare video la rezoluții Ultra HD. Smartphone-ul suportă oficial Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO (2x2), Bluetooth 4.0, USB 3.0, NFC și LTE Cat4. Sistemul de operare folosit este Android 4.4 KitKat. Dimensiunile sunt de 142 x 72,5 x 8,1 mm, iar greutatea  este de 145 de grame. Începând din data de 11 aprilie, Samsung Galaxy S5 va fi disponibil în 150 de state.


În fine, nu voi uita să amintesc de al treilea reprezentant al familiei de dispozitive ușor de purtat Gear, brățara inteligentă Fit. Este vorba despre un mic device, cu ecran îngust și curbat de 1.83 inch (432 x 128 pixeli), care, de asemenea, funcționează sub sistemul de operare Tizen. Gear Fit include un pedometru și un senzor pentru ritmul cardiac, datele înregistrate de acestea putând fi transferate către o aplicație specială S Health și înlocuind aparent un antrenor personal. Mai mult decât atât, Gear Fit este imună la apă și se mândrește cu o mulțime de curele care pot schimbate cu ușurință.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu