25 martie 2014

marți, martie 25, 2014
One (M8) - HTC lovește din nou

În cursul acestei seri, HTC a anunțat oficial noul său smartphone top de gamă. Dacă ținem seama de cantitatea și acuratețea informațiilor care s-au scurs până la formalizarea sa, s-ar părea că despre HTC One (M8) nu au mai rămas multe lucruri de spus. Și totuși nu este așa.

Chiar dacă producătorul taiwanez a ales pentru noul său flagship aceeași carcasă din aluminiu cu design unibody (totuși, față de șasiul lui HTC One M7, care era în proporție de 70% din aluminiu, restul fiind plastic, M8 folosește 90% metal), construcția și dimensiunile înregistrează o evoluție. HTC One (M8) măsoară 146.36 x 70.6 x 9.35 mm și cântărește 160 de grame, însă numerele n-ar trebui să mai conteaze atât de mult în momentul în care intervine suplețea și eleganța. Trebuie să recunosc că noul HTC One nu face vreun un pas înapoi în privința aspectului exterior. Finisajul mat, spatele cu o curbură și mai accentuată, precum și rama compactă și frumos șlefuită ridică și mai mult ștacheta pe segmentul dispozitivelor mobile Android. Cu toții știm că originalul HTC One (M7) a primit o mulțime de premii și a fost aclamat pentru aspectul său premium, însă, din păcate, s-a vândut sub așteptările producătorului. În privința construcției, HTC One (M8) poate părea mai conservator decât predecesorul său, însă nu are cum să nu câștige simpatia fanilor sau, pur și simplu, a celor care se află în căutarea unui smartphone lucrat cu artă. Cu One (M8), HTC a reușit (din nou) să combine într-un produs industrial funcțiile estetice și ergonomice, făcându-l aspectuos și ușor de utilizat cu o singură mână.


One (M8) - HTC lovește din nou

Pentru a face față unor terminale precum Samsung Galaxy S5 sau Sony Xperia Z2, HTC a adus pe One (M8) un display mai larg, cu diagonala de 5 inch. Rezoluția a rămas Full HD 1080p (440 ppi), însă panelul super LCD 3 cu tehnologie IPS va oferi cu siguranță unghiuri largi de vizualizare, un negru adânc și culori luminoase, caracteristici remarcabile și în cazul originalului HTC One. Și în privința hardware-ului interior au fost făcute modificări menite să țină pasul cu vârfurile de gamă concurente. HTC One (M8) adoptă acum un puternic SoC Qualcomm Snapdragon 801, care include un procesor quad-core tactat la 2,3 GHz și un subsistem grafic cu 25% mai rapid decât cel din Snapdragon 800. Cu alte cuvinte, o experiență de gaming și de navigare mult îmbunătățită. SoC-ul este ajutat în continuare de 2GB de memorie RAM, în timp ce spațiul de stocare este fie de 16 (10GB disponibili pentru utilizator), fie de 32GB (24GB disponibili), în funcție de model. Și încă o veste bună: HTC a decis, și bine a făcut, să-și echipeze inovația cu un slot pentru carduri de memorie microSD (sunt acceptate carduri cu capacitatea de până la 128GB), un bonus excepțional oferit acelora care doresc să-și stocheze fișierele media direct pe telefon.

Smartphone-ul beneficiază de un chip NFC, de conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4 & 5 GHz) și Bluetooth 4.0 (cu aptX), DLNA și USB 2.0 (cu MHL), GPS și GLONASS, precum și de un modem 4G/LTE care oferă viteze de download de maximum 150 Mb/s. De partea de sunet se ocupă  sistemul BoomSound, care aduce două difuzoare stereo frontale cu 20% mai largi, amplificatoare integrate, software de balansare a înaltelor și joaselor, precum și un volum cu 25% mai puternic (95 dB) decât în cazul modelului precedent (conform spuselor producătorului). Nu lipsesc senzorii de proximitate, infraroșu și de lumină ambinetală, giroscop, barometru şi accelerometru. Bateria are capacitatea de 2600 mAh și vine cu o funcție de economisire a energiei care promite o autonomie cu 40% mai mare în comparație cu HTC One (M7). Pentru cei și mai atenți la autonomia energetică a smartphone-ului, HTC promite pentru viitor un mod ”extreme power”. 

One (M8) - HTC lovește din nou

Producătorul a modificat considerabil faimosul său senzor Ultrapixel, iar acesta este echipat de acum cu două obiective ("Duo Camera"). Așadar, M8 are două camere pe spate, precum și un bliț dual-LED. În vreme ce senzorul principal de 4 megapixeli cu tehnologie Ultrapixel este însărcinat cu sarcinile obișnuite ale unei camere foto, senzorul mai mic (plasat deasupra celui principal) este destinat unui scop diferit. Acesta are sarcina de a prelua informații detaliate în legătură cu imaginea captată de senzorul principal, specificație care-i permite noului HTC One (M8) să efectueze o mulțime de trucuri fotografice. De pildă, de fiecare dată când senzorul principal se fixează pe un subiect, senzorul secundar înregistrează date de profunzime, îngăduind refocalizarea după captură. Cu alte cuvinte, este îmbunătățită focalizarea obiectelor neclare înainte sau după realizarea fotografiei. (funcția ”UFocus”). De asemenea, prin înclinarea telefonului înainte și înapoi, fotografiile beneficiază de un oarecare efect tridimensional (funcția ”Dimension Plus”). Există și o funcție botezată ”Foregrounder”, care aplică o serie de filtre speciale pe fundalul imaginilor, sau o alta numită "Seasons", care propune alte efecte pentru capturi. Pe lângă aceste abilități speciale, există o mulțime de moduri convenționale (HDR, panorama 360, noapte, slow-motion), setări manuale detaliate și vechiul motor HTC One Zoe, care se mută de acum și în cloud. Frontal, HTC One (M8) este echipat cu un senzor BSI de 5 megapixeli, cu capabilități HDR și de înregistrare video Full HD la 1080p.  

Dar HTC One (M8) nu strălucește numai prin design. Smartphone-ul rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare Google, iar Android 4.4.2 KitKat aduce un aspect mai aerisit, o integrare mai adâncă a funcției Google Search, precum și performanțe mai mari. Peste sistemul de operare, HTC așează cea mai recentă actualizare a interfeței sale, Sense 6.0 (botezat și ”Sixth Sense”). Și pentru că fabricantul taiwanez s-a gândit la un software modern, M8 are acces la toate aplicațiile Google: Gmail, Google+, Chrome, Google Maps, Hangouts, Google Play sau stocarea pe Google Drive (apropo, timp de doi ani, HTC oferă gratuit pentru posesorii noului său flagship 65GB spațiu de stocare online). Sense 6 a rămas aproape neschimbat, însă dobândește un aspect proaspăt. Sunt oferite cinci ferestre de start pe care pot fi adăugate widget-uri și comenzi rapide (scurtături) pentru diferite aplicații. Cum era de așteptat, ecranul din stânga va fi ocupat de agregatorul de știri BlinkFeed, pentru care HTC oferă în continuare opțiunea de dezactivare (introdusă odată cu Sense 5.5). Cea mai mare schimbare adusă serviciului BlinkFeed este posibilitatea de a căuta și de a adăuga subiecte personalizate, apropiindu-l în acest fel de nivelul de customizare abordat de Flipboard. De pildă, dacă doriți să vă mențineți la curent cu cele mai recente informații din domeniul apiculturii, BlinkFeed va face tot posibilul să vă ofere rezultatele dorite. În plus, pe anumite terminale, BlinkFeed adaugă suport pentru notificările provenind de la aplicațiile Foursquare și Fitbit, care completează alertele și conținutul platformelor de social media deja existente (Facebook, Twitter, Google+). Cu Sense TV și cu ajutorul senzorului infraroșu, telefonul poate fi utilizat aidoma unei telecomenzi și devine capabil să găsească emisiuni în funcție de preferințele de vizionare. 

One (M8) - HTC lovește din nou

Bazându-se pe senzorii integrați, HTC a găsit modalități subtile pentru a controla un telefon de dimensiuni mai mari (”Motion Launch”). Butonul de alimentare se află în continuare în partea superioară a smartphone-ului (deși s-a mutat în dreapta), dar HTC One (M8) încorporează acum funcția "double-tap", o dublă atingere a ecranului înlocuind cu succes necesitatea apăsării butonului on/off. De asemenea, glisarea spre dreapta pe ecranul închis va deschide BlinkFeed, în timp ce o glisare în jos permite accesul la apelarea vocală. În cazul în care telefonul sună, este suficient să fie ridicat la ureche pentru a se iniția convorbirea. Există și un gest puțin mai complicat care deschide automat aplicația dedicată aparatului foto. 

One (M8) - HTC lovește din nou

Noul HTC One (M8) este propus în trei variante coloristice: gri, argintiu și auriu (Gunmetal Gray, Glacial Silver și Amber Gold). Ca disponibilitate, smartphone-ul este de găsit începând de astăzi la câțiva operatori de telefonie mobilă și retaileri online din SUA și Canada, pentru ca de la începutul lunii aprilie să apară și în restul regiunilor, inclusiv în România. În privința prețului, acesta este de aproximativ 679 de euro. Ca accesorii, pe lângă cele deja existente (de pildă, HTC Mini+ sau Media Link HD), este propusă interesanta carcasă HTC Dot View. Precum ne indică și numele, în afară de funcţia de protecţie, acest accesoriu afișează notificări importante sub forma de puncte luminoase, fără a fi nevoie de deschiderea carcasei. În fine, cred că HTC One (M8) se poate înscrie lejer în cursa pentru dobândirea titlului de smartphone-ul anului 2014. De asemenea, sper ca utilizatorii să devină mai atenți la eforturile producătorului taiwanez, pentru că, trecând peste slăbiciunile inerente oricărui aparat, HTC One (M8) este un dispozitiv mobil realmente uimitor. 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu